فردای اقتصاد : معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت نیرو در همایش تخصصی انرژی در صنعت برق تصریح کرد : میزان ظرفیت نصبشده نیروگاهی در صنعت برق حدود ۹۰ هزار مگاوات است این در حالیست که میزان مصرف برق به بیش از ۳۰۰ میلیاردکیلووات رسیده که از این میزان مصرف بخش صنعت حدود ۳۶ درصد، مصرف بخش خانگی حدود ۳۲ درصد،مصرف بخش کشاورزی۱۵ درصد و الباقی مصرف برای بخش عمومی، تجاری و روشنایی معابر بوده است.
محسن بختیار اظهار داشت : یکی از چالش های سالهای اخیر ناترازی منابع و مصارف در صنعت برق است ، سالگذشته ۱۵ هزار مگاوات ناترازی در صنعت برق داشتیم و اگر این روند تولید و مصرف مثل سال ۱۴۰۰ ادامه پیدا می کردتا پایان سال ۱۴۰۵ به بیش از ۲۹ هزار مگاوات ناترازی می رسیدیم که خوشبختانه با صرفه جویی های صورت گرفته۱۳ درصد برق تحویلی به صنایع در سال جاری افزایش یافت .
وی همچنین از افزایش ظرفیت نیروگاهی کشور خبرداد و گفت : قرار است ۳۵ هزار مگاوات طی ۴ سال آتی توسط بخشهایمختلف وارد مدار شود که از این میزان ، ۱۵ هزار مگاوات توسط شرکت تولید برق حرارتی ، ۱۰ هزار مگاوات توسط صنایع به صورتخودتامین و ۱۰ هزار مگاوات توسط انرژیهای تجدیدپذیر بخش خصوصی و صنایع به صورت خودتامین وارد مدار تولید می شود .
وی همچنین در خصوص میزان تولید برق در پایان دولت سیزهم گفت : تولید برق از ۸۵.۵۰۰ مگاوات سال ۱۴۰۰ به ۱۲۰.۰۰۰ هزارمگاوات تا پایان دولت سیزدهم خواهد رسید این به معنی رشد ۴۱ درصدی است .
وی همچنین با اشاره به قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق که به تازگی از سوی مجلس شورای اسلامی مصوب و ابلاغ شده ، گفت: این قانون برای رفع تنگناهای وزارت نیرو در تأمین برق پایدار با رویکرد جبران ناترازیهای درآمد و هزینه صنعت برق و ناترازی تولید ومصرف برق ابلاغ شده است.
تبادل نظر